Jini më produktivë me rutinën e mëngjesit nga shtëpia.

Si ju e nisni ditën tuaj është më e rëndësishme si kurrë më pare!

Tani që COVID-19 ka numrin më të madh të njerëzve që punojnë nga shtëpia, ditët tona kanë humbur shumë nga mënyra që ne kemi ndjekur për të qënë produktivë. Nëse nuk keni punuar kurrë më parë nga shtëpia, mund ta keni të vështirë të kaloni në modalitetin e punës kaq afër divanit. Por edhe nëse punoni rregullisht nga studio , thjesht të kesh fëmijët në shtëpi , të jep ndjenjën e një jave pushimi se sa të një dite produktive.

Kjo është arsyeja pse është  më e rendësishme se kurrë që ta filloni ditën tuaj me një rutinë të fortë mëngjesi. Në vend që të ecni  me pizhama nëpër shtëpi e me pasigurinë se nga do ja filloni, do të keni qartësinë dhe përqendrimin për t’u zhytur drejt në punë. Të paturit një rutinë  ju jep një ndjenjë normaliteti në këto kohë të pasigurta, dhe mund t’ju ndihmojë të rikuptoni se jeta vazhdon.

Ketu janë disa mënyra të thjeshta se si të filloni punën ne rutinen e mengjesit të cilat do ju sjellin ndjesinë e paqes dhe qetësise në ditën tuaj të punës.

  1. Shijoni pak vet-kujdesje

Përgatitja për punë është gjithçka psikologjike – madje edhe trajtimi më themelor mund të jetë një trajtim përqëndrimi, qetësues nëse bëhet me pak mendje. Gjeni disa detyra përkëdhelëse që ju bëjnë të ndiheni shkëlqyeshëm dhe të gatshëm për të pushtuar, atëherë merrni kohën që ti bëni ato për veten tuaj çdo mëngjes. Ju duhet të vini re një ndryshim të menjëhershëm të humorit! Kur të filloni ditën tuaj, të kërkoni më të mirën tuaj, do të merrni një ndjesi pranvere aq shume te nevojshm per hapin tuaj.

2.Dëgjojeni nënën tuaj. Mos harroni të ushqeheni!

Të gjithë ne nuk kemi nevojë për të njëjtat gjëra në mëngjes, por një gjë është e sigurt: ne patjetër që duhet ta fillojmë ditën me diçka nga kuzhina! Edhe nëse nuk po ndiheni të uritur menjëherë, duke kaluar lëvizjet qetësuese, të përsëritura, për të bërë një filxhan çaj ose një filxhan kafeje mund të lehtësojnë trurin tuaj nga gjumi për të bërë dicka produktive. Nëse është diçka që ju mban gjallë në një farë mënyre, aq më mirë.

  1. Grafiku i kursit tuaj.

Vendosja e qëllimeve për çdo ditë është një pjesë thelbësore e arritjes së tyre! Një gjë e shkëlqyer për të punuar në rutinën tuaj të mëngjesit është një axhendë e lehte për ditën; një listë e shkurtër e detyrave për t’u realizuar që funksionojnë drejt qëllimeve tuaja të përgjithshme. Kjo nuk duhet të jetë mbizotëruese dhe nuk mund të jetë e gjatë (kjo thjesht çon në zhgënjim), por disa gjëra që dëshironi të bëni para se të dalë dita. Hedhja e kësaj në letër çdo mëngjes është një praktikë e shkëlqyer që ju çon drejt suksesit.

  1. Pastroni rremujen!

Pavarësisht se sa i zoti jeni, nuk ka asnjë mënyrë ta kaloni një ditë pa bërë rrëmujë! Përpara se të filloni detyrat e para të mëngjesit, provoni të pastroni hapësirën tuaj të punës – pastrimi i mbetjeve të një dite më parë, vendosni mënjanë skedarët, librat dhe pajisjet e zyrës, zbrazni mbeturinat dhe krijoni një hapsirë pune të pastër. Pas kësaj,mund të jetë koha më e mirë e shpenzuar për ta bërë më të lehtë vazhdimësinë e një dite pune.