Më 30 Janar 1973, Dave dhe Gail Liniger, themeluan atë që do të bëhej kompania imobiliare me e madhe dhe me e njohur ne te gjithe boten.

E gjitha filloi si një ëndërr, një plan dhe një bllok shënimesh. Ideja ishte e thjeshtë: të tërhiqnin konsulentët më të mirë të pasurive të paluajtshme duke siguruar avantazhe të ndryshme konkurruese, të gjitha nën markën e RE/MAX. Një plan më i mirë shpërblimi për bashkëpunëtorët, një sistem trajnimi unik dhe teknologjia më e fundit e ndihmuan RE/MAX të niste rrugëtimin. Kjo ide është provuar që atëherë duke arritur sukses të lartë dhe ka mundësuar zhvillimin e një rrjeti të gjerë ndërkombëtar të profesionistëve të pasurive të paluajtshme.

Një biznes familjar e ngriti RE/MAX-in në vendin e parë në Europë.

Më 1995, Walter Schneider dhe Frank Polzler e sollën ballonën e RE/MAX drejt Europës, duke themeluar selinë europiane në Zug, Zvicër dhe Vienë, Austri. Ata ishin forca iniciuese e zgjerimit të RE/MAX në tregun kanadez më 1980 dhe 15 vite më pas edhe në Europë.

Ne Shqiperi RE/MAX drejhet nga gjashte ortaket e saj  te cilet funksionojnë si sipërmarrës më vete nën ombrellën e madhe të RE/MAX Albania dhe kanë zyrat e tyre. Mund te themi me bindje se RE/MAX Albania qe eshte kompania me e mire ne vend ne tregun e pasurive te paluajtshme.Aktualisht RE/MAX Albania ka 15 zyra dhe do hapet zyra e 16-të në fillim të shkurtit. Synimi është çelja e 20 zyrave brenda vitit.

HAPPY BIRTHDAY RE/MAX!