Artikujt jane te mire per keshilla dhe “hile” taktike. Megjitheate, ndonjehere ju duhet nje informacion pak me i thelle dhe strategjik. Kjo eshte koha kur ne loje futen librat.

Me shume mundesi ju keni pare lista te pafundme te librave me te mire qe ju duhet te lexoni. Por me poshte do t’ju listojme librat me te mire, te cilet ju ndihmojne te ndertoni nje karriere te sukseshme ne Pasurite e Patundshme.

Pasurite e Patundshme jane nje biznes. Nese ju doni te keni sukses si konsulent imobiliar, ju duhet te kuptoni principet e biznesit ne pergjithesi. Kjo do te thote: te kuptosh veten, te kuptosh prospektin, si te arrini tek ata, si te marketoni dhe te ndertoni nje biznes.

Zhvillimi personal

Ndertimi i nje karriere te mire fillon me ndertimin e vetvetes. Keto libra do t’ju ndihmojne te percaktoni qellimet tuaja dhe te zhvilloni nje zakon te te berit pune me kualitet te larte. Fokusi dhe sidomos vendosja e prioriteteve ne punen tuaj eshte nje faktor i rendesishem ne te qenit i suksesshem

Think and Grow Rich

Me siguri ju nuk u surprizuat qe e pate kete liber ne liste. Ky liber eshte eshte nje nga me te njohurit per sa i perket zhvillimit personal

Gjetja e nje qellimi ne jete. Pyetja qe te gjithe I bejme vetes ne nje moment te caktuar te jetes. Ky liber na tregon se menyra se si ne mendojme eshte faktori kryesore per sukses.

Pse? Menyra si ne mendojme percakton cfare ne bejme dhe rrjedhimisht manifestohet fizikisht ne jeten tone.

 

 

 

The One Thing

Principi i Paretos, te punosh zgjuar jo fort, fokusohu etj. Cfare do te thote kjo? Analizimi i detyrave. Percaktimi i asaj qe eshte me shume e rendesishme. Me pas, berja e gjerave me vlere si fillim

Nje pjese e librave motivues thone qe duhet te besh sa me shume gjera. Ne realitet, ju duhet te beni me shume gjera te rendesishme. Mos u fokusoni ne cekimin e sa me shume gjerave ne listen tuaj per tu ndjere me mire. Analizo cfare po ben. Jane detyrat e tua te nje rendesie te larte apo thjesht pune.

Prsh, punet e zyres, fotografimi i shtepive dhe organizimi i nje Open House, jane te gjitha gjera te cilat ju mund t’ja delegoni dikujt tjeter. Ju duhet te fokusoheni tek shitja.

 

 

 

The 7 Habits of Highly Effective People

Per dike qe sapo e ka nisur karrieren e tij, ky liber do te jete nje burim i mire.

 

Ky liber ka te beje me gjetjen e veprimeve tuaja ne nje set parimesh. Krijimi I principeve per veten tuaj mund te jete hapi I pare ne gjetjen e qellimit tuaj.e verteta eshte, ne menyre qe te ndiheni te suksesshem, ju duhet tu permbaheni principeve tuaja.

 

 

 

 

Psikologjia & Leadership

Meso te kuptosh se si njerezit mendojne. Kur ju i dini gjerat, ju mund te kuptoni se si te influenconi, drejtoni dhe te shisni tek njerezit.

 

How to Win Friends and Influence People 

Pasurite e Patundshme jane biznes qe k ate beje me njerezit. Besimi dhe pelqimi I te cileve percakton volumin e punes qe ju beni.

Mbani mend, keto principe jane me efektive kur ju opereoni nga nje pozicion sinqeriteti. Nese jeni gjithmone duke menduar per veten, jo interest e klientit tuaj, ata do ta nuhasin kete dhe do te hedhin hiqe dyshimi mbi ty.

 

 

 

 

 

Influence: The Power of Persuasiom 

Ky liber tregon te gjitha menyrat si njerezit e shitjes motivojne dhe influencojne prospektin e tyre. Ju do te mesoni se si njerezit mendojne dhe  se si te beni ndryshime te vogla ne komunikim te cilat influencojne perceptimin e njerezve te tjere. Ky liber do tju mesoje se si njerezit mendojne dhe ne menyre etike ti beni ata qe te bejne ate qe ju deshironi. Nese ju jeni duke dhene nje sherbim te mire, nuk do ta keni problem te “ manipuloni” njerezit sadopak.

 

 

 

 

 

 

Emotional Intelligence

Ky liber ka te beje me filozofine  e krijimit ten je marredhenie me te mire. Njerzit jane emocional(vecanerisht ne blerjen e shtepise apo ne fazen e shitjes). Eshte e rendesishme te jesh Emonocialisht Inteligjent. Kupto si njerezit ndihen dhe ju do te kuptoni bazen e veprimeve qe ata marrin. Ju me pas mund ta perdorini kete informacion qe te menaxhoni situaten me klientin

 

 

 

 

 

Biznesi dhe Pasurite e Patundshme

Ketu janebazat per te udhehequr veten tuaj, skuadren dhe zyren tuaj. Perdorni principet qe tregohen ne librat me poshte per te optimiuar strukturen dhe operimin e biznesit tuaj. Kjo do te rezultoje ne nje produktivitet me te larte dhe rrjedhismisht edhe fitime me te larta.

 

The E-Myth Revisited

Ky liber duhet te lexohet nga te gjithe ata qe po kerkojne te futen ne biznes apo te behen te vete-punesuar. Fraza “ te punosh mbi biznesin tend , jo ne biznesin tend”, e prezantuar nga autori Michael E. Gerber I pershtatet shume modelit Franchise. Si te krijosh procese qe biznesi juaj te funsionoje edhe kur ju nuk jeni me.

Si nje pronar biznesi, Konsulent Imobiliar  qe ju jeni, oret kryesore te punes duhet te shpenzohen duke punuar ne zhvilliin e biznesit (Shitjet) dhe strategjite. Autori shpjegon se pjesa me madhe e pronareve te bizneseve shpenzojne kohen duke bere detyra. Ne kete pike ju nuk keni nje biznes. Ju keni nje pune.

 

 

 

 

The Ultimate Sales Machine

 

Per te patur nje process shitje efektiv dhe te perseritshem, ju duhet te krijoni nje organizim qe eshte efektiv. Ju do te mesoni te drejtoni nje biznes ne menyre efikase. Me pas autori kalon ne taktika dhe strategji me specifike.

 

 

 

 

 

The Millionaire Real Estate Agent

Titulli i thote te gjitha. Ky liber mbahet si Bibla per krijimin dhe zhvillimin e nje biznesi te pasurive te patundshme.

 

Ky liber paraqet nje model te ri për pasurite e paluajtshme dhe duhet te lexohet per profesionistet e pasurive te patundshme kudo.

 

 

 

 

Ne Konkluzion

Jo te gjithe librat me siper jane te lidhur drejtperdrejte me pasurite e patundshme. Megjitheate pjesa me e madhe e suksesit ne kete biznes eshte te kuptosh biznesin ne pergjithesi dhe principet e suksesit.

Kaloni nëpër etapa. Mësoni si të silleni në nivele optimale. Zbuloni se si njerëzit mendojnë në mënyrë që ju të mund t’i drejtoni dhe tu shisni atyre. Mesoni se si të markoni veten. Pastaj, kuptoni se si funksionojnë bizneset efikase dhe efektive. Këto libra do t’ju ndihmojnë të mbuloni të gjitha ato baza.

 

Pasurite e Patundshme jane nje biznes I veshtire. Merrni kohen e duar per te edukuar veten. Jepini vetes nje themel qe do tju lejoje te punoni dhe te tejkaloni konkurencen. Vecanerisht gjate kohes kur te gjithe futen ne Real Estate dhe mbushin tregun

Uroj qe keta libra tju ndihmojne te krijoni nje karriere te suksesshme ne pasurite e patundshme.

 

www.remax.al