Ky artikull ju sjell çdo gjë që ju duhet të dini rreth kostove të fillimit dhe mundësive të investimit për 5 kompanitë më të mëdha në Franchise 500.

Çdo vit sillen ide dhe mundësi të reja. Pra, nëse ju keni një ide biznesi brilante, nuk ekziston një moment më i mirë për të filluar se tani. Nëse ju jeni ende duke pritur për idenë tuaj të madhe, atëherë duhet të konsideroni një investim në franshizë.

Lexoni: Franchise vs Startup: Cila është më e mira për ju?

Ju mund të përdorni këtë listë për të kërkuar franshizën në industrinë dhe vendin që ju përshtatet. Ndërsa është e rëndësishme të mbahet mend se fillimi i çdo biznesi vjen me rreziqet e veta, këto franshiza mund t’ju ndihmojnë me trajnim dhe marketing për t’ju dhënë shtysën më të mirë për të bërë investimin tuaj të radhës.

McDonald’s

Vitin e kaluar, McDonald’s ishte i dyti në listën e franshizave më të preferuara. Këtë vit, ai merr vendin e parë, pavarësisht se kjo franshizë kushton me një vlerë prej shtatë shifrash.

CEO: Steve Easterbrook
Selia e biznesit: Oak Brook, Ill.
Franchising që nga viti: 1955
Investimi fillestar: $1,008,000 – $2,214,080
Njësi të reja në vitin 2017: 507 njësi (1.4%)
Trajnimi: 6 deri në 24 muaj në punë, 75 orë mësimi
Suport për marketingun

7-Eleven

7-Eleven renditet në vendin e dytë në listën e Franchise 500. Ka pasur 3,336 njësi të reja në vitin 2017 – më shumë se tre nga kompanitë në këtë listë. Ndoshta kjo për arsye se për të hapur një 7-Eleven kushton $ 37,550, duke e bërë atë një nga franshizat më të përballueshme në këtë listë.

CEO: Joseph DePinto
Selia e biznesit: Dallas
Franchising që nga viti: 1964
Investimi fillestar: $37,550 – $1,149,900
Njësi të reja në vitin 2017: 3,336 njësi (5.7%)
Trajnim: 240 orë pune, 24 orë mësimi
Suport për marketingun

Dunkin ‘Donuts

Dunkin ‘Donuts renditet poshtë McDonald’s dhe 7-Eleven. Ajo mban gjithashtu një rritje të qëndrueshme, duke shtuar 346 njësi në vitin e fundit dhe 1,294 që nga fillimi i vitit 2015. Tani, ju mund të gjeni dyqanet e Dunkin’ Donuts në 32 vende.

CEO: Nigel Travis
Selia e biznesit: Canton, Mass.
Franchising që nga viti: 1955
Investimi fillestar: $228,620 – $1,691,200
Njësi në vitin 2017: 346 njësi (2.9%)
Trajnim: 219 – 324 orë pune, 68 – 73 orë mësimi
Suport për marketingun

The UPS Store

The UPS Store është rankuar në industrinë e shërbimeve për 27 vjet dhe nuk ka ndryshuar këtë vit renditjen falë fuqisë financiare dhe stabilitetit.

CEO: Tim Davis
Selia e biznesit: San Diego, Calif.
Franchising që nga viti: 1980
Investimi fillestar: $ 177,955 në $ 402,595
Njësi të reja në vitin 2017: 69 njësi (1.4 përqind)
Trajnimi: 80 orë në punë, 72 orë mësimi
Suport për marketingun

RE / MAX SH.PK

RE / MAX është renditur i 8 në mesin e Franchise 500 një vit më parë, por në vitin 2018 ka shkuar në vendin e 5-të. Agjencia e pasurive të paluajtshme është rritur si brenda dhe jashtë vendit, duke shtuar 97 franshiza amerikane përveç 246 franshizave ndërkombëtare.

CEO: Dave Liniger dhe Adam Contos
Selia e biznesit: Denver
Franchising që nga viti: 1975
Investimi fillestar: $ 37,500 deri në $ 225,000
Njësi të reja në vitin 2017: 84 njësi (3.2 përqind)
Trajnimi: 31 orë mësimi
Suport për marketingun

Po kërkoni apartament të ri, doni të merrni me qira. Kontakto RE/MAX Albania dhe gjej shtëpine e ëndrrave

Burimi: Entrepreneur/ Artikulli nga BusinessMag