1. Bëhu ekspert i zones

“Ju duhet të bëni hulumtimin tuaj, të dini konkurencen, të njihni zonën. Ju duhet të tregoni se keni menduar se kush mund të jetë blerësi tjetër dhe se ju e dini se si ti shisni atyre. Asnjë prezantim prone nuk është i njëjtë – ju duhet ta përshtatni atë për çdo klient. ”

“Pasuritë e patundshme janë një biznes marrëdhënie dhe kjo marrëdhënie nuk përfundon kur një transaksion mbyllet. Është e rëndësishme të qëndroni në kontakt te vazhdueshëm me klientin.

  1. Ndërtoni një lidhje personale

“Është e domosdoshme që klientët tuaj të dinë se mund të kenë besim tek ju, që e vlerësoni privatësinë e tyre dhe se do të punoni jashtëzakonisht shumë për ta”.”Ndërtimi dhe mbajtja e marrëdhënieve me klientët mund të jetë më e rëndësishme se vete prezantimi”.

Natyrisht, ndërtimi i marrëdhënieve në vite është më e lehtë të thuhet se të bëhet. Media sociale konsiderohet si nje mjet i rendesishem ne krijimin e marredhenieve.

  1. Bashkohu me markën e duhur

Të qënit pjesë e RE / MAX “absolutisht” ju ndihmon të keni një prezantim shumë më të mirë krahasuar me të tjerët.

“Fakti se ne jemi emri nr. 1 në pasuri të patundshme, nuk do ta keni shume të nevojshme të shpjegoni markën. “Kur themi që punojmë për RE / MAX, të gjithë e njohin markën dhe nivelin e shërbimit që presin”.Plus, prania kombëtare e RE / MAX ndihmon në ndërtimin e markës së saj në nivel.

  1. Duhet të keni një Kauz

Agjentët e RE / MAX Miracle, bëjnë një dhurim për spitalet e  fëmijëve që janë në këtë rrjet me çdo transaksion të mbyllur.