Udhëheqje. Kjo cilësi e pashprehur që disa njerëz e rrezatojnë. Aftësia për të nuhatur atë që është e mundur dhe për të nxjerrë atë që është e nevojshme. Vizioni, Qartësia, Fuqia.

Nëse jeni një sipërmarrës, një pronar biznesi ose një anëtar familje, ju jeni një lider në një moment të jetës tuaj. Aftësia e udhëheqjes tuaj shpesh dhe përcakton cilësinë e jetës suaj.

Këtu janë disa shprehje për t’ju  frymëzuar që të vazhdoni të rriteni dhe të jeni një udhëheqës më i madh nga ai që jeni:

1. “Udhëheqja është një privilegj për të përmirësuar jetën e të tjerëve. Nuk është një mundësi për të kënaqur lakminë personale”. – Mwai Kibaki (politikan Kenian)

2. “Një udhëheqës është më i miri kur njerëzit pothuajse nuk e dinë se ai ekziston … kur puna e tij është bërë, qëllimi i tij është përmbushur, të gjithë do të thonë: Ne e bëmë atë vetë”.Lao-Tzu

3. “Udhëheqja është të bësh  të tjerët të jenë më të mirë si rezultat i pranisë suaj, duke u siguruar që ndikimi të zgjasë edhe kur ju të mos jeni aty”.Sheryl Sandberg

4. “Njerëzit që janë me të vërtetë të fortë ngrenë të tjerët lart, njerëzit që janë vërtet të fuqishëm sjellin të tjerët së bashku”. Michelle Obama

5. “Ju merrni drejtimin kur ka rrezik. Atëherë njerëzit do të vlerësojnë udhëheqjen tuaj”. – Nelson Mandela

6. “Nëse dëshironi të ndërtoni një anije, mos i dërgoni njerëzit për të mbledhur dru, të ndani punën apo jepni urdhra,  mësoni ata si të kapercejnë detet.”.Antoine de Saint-Exupéry

7. “Udhëheqja është zgjidhje e problemeve, dita që ndjekesit nuk i ndajnë më me ju problemet e tyre është dita kur ju nuk jeni më një udhëheqës. Ata ose kanë humbur besimin se ju mund ti ndihmoni ose kanë arritur në përfundimin se ju nuk ju intereson. – Gjenerali Colin Powell

8. “Një udhëheqës është një tregtar që nuk e humbet shpresën”.Napoleon Bonaparte

9. “Ne jemi këtu për një arsye. Besoj se një nga arsyet është të hedhim një pishtarë për të udhëhequr njerëzit në errësirë”. Whoopi Goldberg

10. “Udhëheqja nuk ka të bëjë me zgjedhjet e ardhshme, ka të bëjë me gjeneratën e ardhshme”.Simon Sinek

11. “Një udhëheqës i mirë merr pak më shumë se sa pjesa e tij e fajit, dhe pak më pak se pjesa e tij e meritave”.Arnold H. Glasow

12. “Udhëheqja është aftësia për të përkthyer vizionin në realitet”.Warren Bennis

13. “Ju nuk po udhëheqni duke u rënë njerëzve mbi kokë – ky është sulm, jo ​​udhëheqje”.Dwight D. Eisenhower

14. “Njerëzit blejnë në udhëheqje para se të blejnë në vizion”. – John C. Maxwell

15. “Sot një lexues, nesër një udhëheqës.”Margaret Fuller

16. “Mendoj se udhëheqja në një ne te kaluaren do të thoshte muskuj, por sot kjo do të thotë të bashkohesh me njerëzit”.Mahatma Gandhi

17. “Bota ka nevojë për udhëheqje të re, por udhëheqja e re ka të bëj me punën në grup”. Jack Ma