1. Parku Qëndror në New York  ka një sipërfaqe prej 843 hektarë me vlerë të parashikuar prej $ 512,626,276,800.

2. Ka një ishull në Gjirin e Aleksandrisë, NY që quhet “Hapësirë mjaftueshëm”. i cili ka hapësirë të mjaftueshme vetëm  për një shtëpi dhe një pemë.

3. Shenja historike “Hollywood” fillimisht lexonte “Hollywoodland” dhe u ndërtua në vitin 1923 si një mënyrë marketimi për të shitur pasuri të patundshme.

4. Dikush u bë një milioner duke shitur pasuri të patundshme  në një loje virtuale të quajtur ‘Second Life’ në internet.

5. Donald Trump fiton para jo nga shitja dhe blerja e Pasurive të Paluajtshme por duke liçencuar emrin e tij për projekte Real Estate.

 

6. Qeveria Federale zotëron rreth 50% të tokës në SHBA-n Perëndimore dhe më pak se 5% në gjysmën Lindore.

7. Gjysma e të gjithë tokës në pronësi private në Skoci është në pronësi të 432 personave.

8. Para se të shfaqej në filmin e tij të parë, Arnold Schwarzenegger ishte tashmë një milioner që në moshën 22-vjeçare – falë investimeve të tij në  pasuritë e patundshme dhe në kompaninë e tij të paisjeve të bodybuilding.

 

 

9.Times Square edhe pse merr rreth 0.1% të sipërfaqes së tokës në New York, tani sjell 11% të prodhimit ekonomik dhe 10% të punëve të saj.

10. Aspen, Kolorado ka çmimet më të larta të pasurive të paluajtshme që në vitin 2011, prona më e lirë ishte një rimorkio $ 559,000.

11. Kisha Trinity në Wallstreet zotëron 14 hektarë të pasurive të patundshme ne Manhatan me një të ardhur neto prej 38 milion  dollarë duke e bërë atë kishën më të pasur në botë.

11. Qendra tregtare “Mall of America”, është në pronësi të një  grupi Kanadez të pasurive të patundshme .